Parkettiasennus

Parketti on aina varma ja tyylikäs vaihtoehto lattiapäällysteeksi. Arvokkaalta lattiapäällysteeltä toivotaan, että se näyttää hyvältä viimeistä yksityiskohtaa myöten. Parketin asennus on monesti tottumattomalle iso, raskas ja aikaa vievä projekti. Ammattilaisina tarjoamme sekä hyvää työjälkeä että nopean asennusaikataulun.

Eri parkettityypit

Lautaparketit

Lautaparketti on parkettitehtaalla valmiiksi tehty lattianpäällyste. Sille on tyypillistä kolmi-, tai useampi kerroksinen, yhteen liimattu rakenne. Lautoja kiertää joka puolella ponttaus. Pintakerroksena on vähintään 3,6 mm paksuinen kulutuskerros, joka yleisimmin on sauvan muotoinen. Pintakerroksen sauvat voivat olla ladottu erilaisiin kuvioihin.

Ohutpuulattiat

Ohutpuulattian laudat ovat 120-150 mm:n levyisiä ja noin 120 cm:n pituisia. Pituutta voi olla enemmänkin, kun korostetaan lankkumaisuutta. Paksuus on kahdeksan millin tienoilla.

Mosaiikkiparketit

Mosaiikkiparketti on koko paksuudeltaan täyttä puuta. Sen paksuus on yleisimmin 8 mm. ruutujen koot ovat n. 120 -160 mm ja ne muodostuvat useista pienistä sauvoista. Ruudussa voi olla 5 – 8 sauvaa rinnan. Mosaiikkiparketteja on myös suora-, tiilimuuraus-, ja taulukuvioina. Lisäksi on olemassa erityiskohteisiin esimerkiksi monikäyttöladelma.