Puu- ja parkettilattioiden hionta, harjaus, sävytys ja lakkaus

Vanha parketti saadaan uuteen uskoon hiomalla ja lakkaamalla. Tämä on alkuperäistä pintamateriaalia kunnioittavaa hienoa käsityötä. Hiomalla ja lakkaamalla saa huonokuntoisemmankin lattian elvytettyä. Parkettilattian hionta ja lakkaus vaatii aina riittävää ammattitaitoa sekä erikoistyövälineitä, joten työ on suositeltavaa teettää ammattilaisella.

Parkettilattian uudelleen lakkaaminen tulee ajankohtaiseksi, kun lattian lakkapinta on niin kulunut ettei se enää suojaa puuta. Ennen lakkausta lattia tulee hioa ns. puhtaalle puulle. Mosaiikkiparketti ja lautalattia kestävät useamman hionnan. Lautaparketti sen sijaan on turvallista hioa yhden, maksimissaan kaksi kertaa.

Hionnan ja lakkauksen yhteydessä parketti- ja lautalattia on mahdollista myös sävyttää uudelleen. Meillä on Pallmannin värisalkku, josta löytyy 24 erilaista valmista värimallia. Salkussa on myös samat 24 väriä pulloissa, joiden avulla voimme tehdä testivärjäyksen esimerkiksi katselmuksen yhteydessä.

Tarjoamme niin peruslakkausta, kuin myös asunnon ilmettä päivittäviä vaihtoehtoja. Kiinnostaisiko kenties skandinavisen tyylikäs valkolakkaus vai kaipaatko tummemman lattian tuomaa lämmintä tunnelmaa? Voimme suorittaa lakkauksen tavallisella kotitalouslakalla kuin myös kovempaa kulutukseen tarkoitetulla julkisten tilojen lakalla.

Hiontaprosessi

Parkettilattia hiotaan usealla eri paperikarkeudella 2-3 kertaa, riippuen lattian kunnosta. Sen jälkeen lattia lakataan 5-6 kertaan. Lattian hionta- ja lakkaustyöhön on varattava noin 1–2 päivää. Normaaleissa sääolosuhteissa ja lämmityskauden aikana pystymme hiomaan ja lakkaamaan jopa 100 m² lattian yhdessä päivässä.

Pahasti kuluneen lakkapinnan uudelleenkäsittelyssä lattia hiotaan kolmeen kertaan

  1. hionnassa paperin karkeus 40
  2. hionnassa paperin karkeus 60
  3. hionnassa paperin karkeus 100

Hionnan jälkeen lattia lakataan:

  • pohjalakka levitetään teräslastalla
  • ensimmäisen kerroksen jälkeen suositellaan välihiontaa
  • pintalakka levitetään huopalastalla ja annetaan kuivua yön yli.

Parketin ja puulattian hionta jos mitkä ovat ammattilaisen työtä. Soita tai laita viestiä, niin katsotaan yhdessä juuri teidän kotiinne sopivin ja paras ratkaisu.

Toiminta-alueemme on Tampere, Pirkanmaa, Satakunta, Uusimaa ja oikeastaan koko Suomi.

UUTTA!

Käytössämme on Pallmannin harjaustekniikka, jolla saamme laadukkaimmista valmisparketeista tunnetuksi tulleen pinnan nykyiseen parkettiinne. Harjaus poistaa puusta pehmeämmät syyt, ja ”korkeimmalle” kohdalle jää kovempaa puuta tuoden esiin puun kuvion ja struktuurin aivan uudella tavalla. Näin saadaan paitsi upea, niin myös todella kestävä pinta lattiaan.

Harjattu parketti voidaan sävyttää, öljytä tai lakata.

Meillä on Pallmannin uusi värisalkku, jossa on 24 erilaista valmista värimallia, sekä samat 24 väriä pulloissa, joiden avulla voimme tehdä esimerkiksi katselmuksen yhteydessä testivärjäyksen, joka varmasti helpottaa värin valintaa!